uczniowie szkoły

ogloszenie1ogloszenie2

Drodzy Nauczyciele
Szanowni Rodzice
i Wy – najważniejsi dzisiaj – Uczniowie CKZiU Nr 1 w Wadowicach!

Nadszedł czas, aby oficjalnie zakończyć rok szkolny 2019/2020.

Mając na uwadze obowiązujące ograniczenia spowodowane epidemią, w tym ograniczenie stacjonarnej pracy szkół na zakończeniu roku szkolnego spotykamy się dzisiaj w e-rzeczywistości.

list

Drodzy Uczniowie!

Zakończyliśmy etap intensywnej nauki, czasu poświęcanego na zdobywanie wiedzy i umiejętności. Nadeszły WAKACJE!!!

Upragniony okres, w którym znajdujemy czas na zabawę, relaks i drobne szaleństwa;)

Każdy z nas ma swój pomysł i sposób na spędzenie wolnego czasu. Jedni udają się na rodzinne wyjazdy, inni wybierają wyjazdy zorganizowane takie jak kolonie lub kursy językowe. Ważne jednak, by w każdym miejscu pamiętać o bezpieczeństwie i zachowaniu odpowiedniejostrożności.

Zarządzenie dyrektora w sprawie odbioru świadectw

Procedury postępowania dla absolwentów szkoły Branżowej I Stopnia odbierających świadectwa oraz inne dokumenty

Procedury postępowania dla uczniów odbierających świadectwa 

Mapa wejść

Harmonogram wręczania świadectw w dniu 26 czerwca 2020r.

Godzina Wejście Klasa Wychowawca klasy Nauczyciel nadzorujący
podchodzenie uczniów
Absolwenci Branżowej Szkoły I Stopnia
Spotkanie z wychowawcą klasy odbywa się na sali gimn. i przewiązce z zachowaniem odstępów
i w maseczkach, zwrot książek wypożyczonych z biblioteki szkolnej,
rozdanie świadectw i odbiór dokumentów, potwierdzenie podpisem odbioru
8.00 C 3kp A. Korytkowska-Sikora  
8.00 D 3e J. Skoczylas E. Paluchowska
Odbiór świadectw odbywa się przy oznaczonym wejściu do szkoły
8.00 A 3a J. Łyczbińska-Paterak L. Szpak
8.00 B 2n J. Matejko A. Bieniek
9.00 Msza św. w Bazylice na Rynku
10.00 A 2i J. Moskała-Pękala Ł. Kołaczyk
  B 1a B. Dyduła T. Skowron
  C 1L J. Bolek A. Gibas
  D 3i M. Wiercimak B. Popek
10.45 A 3di J. Moskała-Pękala  
(w zastępstwie za M. Potoczny)
J. Kosińska
  B 1oł M. Duda S. Wcisło
  C 2m J. Zacna-Makles A. Malczyk
  D 2j R. Marek R. Bzowski
11.30 A 2h S. Widlarz E. Mamcarczyk
  B 2g G. Cabak K. Kotowicz
  C 2cs R. Radwan P. Graca
  D 1g E. Kozioł T. Wadas
12.15 A 1m J. Zarzycka J. Gołuchowska
  B 1j A. Rajda J. Gębala
  C 1i B. Kowalczyk R. Zaremba
  D 2a W. Opyrchał E. Cholewa
13.00 A 1ch Z. Korzeniowska-Wójcik J. Zielińska
  B 3h M. Wanat  
  C 3g M. Wiktor-Siedlecka A. Janik-Lempart
  D 3ac I. Garstecka A. Byrski
13.45 A 1r K. Janiso T. Widlarz
  B 1b M. Ozdoba-Śliwa M. Widlarz
  C 1w J. Jarguz A. Harańczyk
  D 1t E. Borkowska M. Kościelniak-Stasik
14.30 A 1fż K. Żmuda M. Niedziółka
  B 1ekp D. Studnicka M. Leśniak
  C 1xyz R. Kowalewski E. Stopa
  D 2ekp P. Kurek J. Wcisło-Guzdek

Ogłaszam II turę rekrutacji na staże zawodowe dla uczniów/uczennic wszystkich zawodów - w szczególności branży turystyczno – gastronomicznej - kształconych w CKZiU Nr 1 w Wadowicach oraz branży turystyczno - gastronomicznej Powiatu Wadowickiego i Województwa Małopolskiego

Rekrutacja na staż zawodowy potrwa
od 18.06.2020r. do 24.06.2020r.

W tym czasie kandydat/ka musi złożyć wypełnione formularze (6 sztuk - do pobrania na stronie internetowej CKZiU Nr 1 w Wadowicach, które należy wydrukować starannie z logotypami u góry i u dołu kartki formatu A4):

  • załącznik nr 4c - formularz zgłoszeniowy do udziału w projekcie;
  • załącznik nr 6 - deklaracja uczestnictwa w projekcie;
  • załącznik nr 7 – oświadczenie uczestnika projektu o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych;
  • załącznik nr 8 - dane osobowe uczestników indywidualnych biorących udział w projekcie;
  • załącznik nr 9 - oświadczenie uczestnika projektu na rozpowszechnianie oraz przetwarzanie wizerunku;
  • oświadczenie o zachowaniu podczas sytuacji epidemiologicznej.

Pliki do pobrania:

 

Po wypełnieniu formularzy należy je zapakować do foliowej koszulki i złożyć w budynku
CKZiU Nr 1 w Wadowicach (pokój nr 6) w godz. od 8.00 do 15.00.

Na formularzu należy wpisać okres realizacji stażu oraz nazwę firmy z podanej poniżej listy przedsiębiorców.

Zasady rekrutacji zostały określone w Regulaminie rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16-02, który jest dostępny na stronie internetowej www.ckziu1wadowice.pl w zakładce Projekty.

Uwaga:
Uczeń/uczennica zgłaszający/ca się do rekrutacji po raz pierwszy otrzymuje 10 punktów.
Wszystkie dokumenty wypełniamy starannie.

Realizacja staży w 2020 roku będzie uzależniona od aktualnej sytuacji związanej z zagrożeniem koronawirusem w okresie wakacji. Na bieżąco będą monitorowane informacje Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Zdrowia dotyczące zagrożenia epidemicznego w kraju. W przypadku wprowadzenia dodatkowych restrykcji udostępniane będą wszelkie informacje w mediach społecznościowych i na stronach CKZiU w sprawie staży. 

Lista pracodawców, u których będą odbywały się staże
w okresie: 01.07. – 31.08.2020r.

Nazwa zawodu Przedsiębiorca UWAGI
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
“Orion” Domki Letniskowe
Kozin 1B, 11-500 Kozin
Osoby, które ukończyły 18 lat
Technik technologii żywności
Kelner
Technik hotelarstwa
Technik obsługi turystycznej
Technik organizacji turystyki

 

Lista pracodawców, u których będą odbywały się staże
w okresie: 03.08.2020r. – 31.08.2020r.

Nazwa zawodu Przedsiębiorca UWAGI
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach Osoby, które ukończyły
16 lat
do 31.07.2020r.
Restauracja “Czartak” w Gorzeniu Dolnym
Kawiarnia “Galeria Café” w Wadowicach
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Technik technologii żywności Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach
Restauracja “Czartak” w Gorzeniu Dolnym
Kawiarnia “Galeria Café” w Wadowicach
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Kelner Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach
Restauracja “Czartak” w Gorzeniu Dolnym
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Radocza Park Active & Spa
Technik hotelarstwa Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Radocza Park Active & Spa
Hotel Stary w Krakowie
Technik obsługi turystycznej 
Technik organizacji turystyki
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Radocza Park Active & Spa
Hotel Stary w Krakowie

Lista pracodawców, u których będą odbywały się staże
w okresie: 06.08. – 31.08.2020r.

Nazwa zawodu Przedsiębiorca UWAGI
Kelner Pensjonat „Morskie Oko”
Ustroniu Morskim
Osoby, które
do dnia 05.08.2020r.
ukończą 16 lat
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
Technik technologii żywności
Technik hotelarstwa
Technik organizacji turystyki
Technik obsługi turystycznej

 

06.08. – 31.08.2020r

Rejestracja kandydatów

Kliknij w link https://malopolska.edu.com.pl/kandydat/app/

Wybierz -> Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 w Wadowicach

Składanie wniosków

zarzadzenieS021

zarzadzenie

 

Pobierz: Terminy postępowania rekrutacyjnego 2020-2021

Ogłaszam wznowienie rekrutacji uczniów/uczennic na staże zawodowe dla wszystkich zawodów - w szczególności branży turystyczno – gastronomicznej - kształconych w CKZiU Nr 1 w Wadowicach oraz branży turystyczno - gastronomicznej Powiatu Wadowickiego i Województwa Małopolskiego

Rekrutacja na staż zawodowy potrwa
od 02.06.2020r. do 08.06.2020r.

W tym czasie kandydat/ka musi złożyć wypełnione formularze (6 sztuk - do pobrania na stronie internetowej CKZiU Nr 1 w Wadowicach, które należy wydrukować starannie z logotypami u góry i u dołu kartki formatu A4):

  • załącznik nr 4c - formularz zgłoszeniowy do udziału w projekcie;
  • załącznik nr 6 - deklaracja uczestnictwa w projekcie;
  • załącznik nr 7 – oświadczenie uczestnika projektu o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych;
  • załącznik nr 8 - dane osobowe uczestników indywidualnych biorących udział w projekcie;
  • załącznik nr 9 - oświadczenie uczestnika projektu na rozpowszechnianie oraz przetwarzanie wizerunku;
  • oświadczenie o zachowaniu podczas sytuacji epidemiologicznej.

Pliki do pobrania:

 

Po wypełnieniu formularzy należy je zapakować do foliowej koszulki i złożyć w budynku
CKZiU Nr 1 w Wadowicach (sala 0 – wejście dolnym parkingiem) w godz. od 8.00 do 15.00.
UWAGA!! W dniu 08.06.2020r. formularze zgłoszeniowe na staż można złożyć tylko i wyłącznie drogą e-mailową (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)

Na formularzu należy wpisać okres realizacji stażu oraz nazwę firmy z podanej poniżej listy przedsiębiorców.

Staże będą realizowane w okresach:

  • od 1 lipca do 27 lipca 2020 r. (dla uczniów, którzy ukończyli 16 lat do 26 czerwca);
  • od 1 lipca do 4 sierpnia 2020 r. (dla uczniów w wieku 15-16 lat);
  • od 3 sierpnia do 31 sierpnia 2020r. (dla uczniów, którzy ukończyli 16 lat do 31 lipca).

Zasady rekrutacji zostały określone w Regulaminie rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16-02, który jest dostępny na stronie internetowej www.ckziu1wadowice.pl w zakładce Projekty.

Uwaga:
Uczniowi/uczennicy przysługuje udział w jednym stażu.
Uczeń/uczennica zgłaszający/ca się do rekrutacji po raz pierwszy otrzymuje 10 punktów.
Wszystkie dokumenty wypełniamy starannie.

Realizacja staży w 2020 roku będzie uzależniona od aktualnej sytuacji związanej z zagrożeniem koronawirusem w okresie wakacji. Na bieżąco będą monitorowane informacje Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Zdrowia dotyczące zagrożenia epidemicznego w kraju. W przypadku wprowadzenia dodatkowych restrykcji udostępniane będą wszelkie informacje w mediach społecznościowych i na stronach CKZiU w sprawie staży. 

Lista pracodawców, u których będą odbywały się staże
w okresie: 01.07. – 31.08.2020r.

Nazwa zawodu Przedsiębiorca
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
Restauracja “Dworek Mikołaj” w Wadowicach
Restauracja “Czartak” w Gorzeniu Dolnym
Galicjanka w Wadowicach
Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach
Hotel & SPA Czarny Groń w Rzykach
Hotel Badura w Wadowicach
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Radocza Park Active & Spa
Hotel Stary w Krakowie
Kelner Hotel & SPA Kocierz
Hotel & SPA Czarny Groń w Rzykach
Hotel Badura w Wadowicach
Radocza Park Active & Spa
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Hotel Stary w Krakowie
Restauracja “Dworek Mikołaj” w Wadowicach
Restauracja “Czartak” w Gorzeniu Dolnym
Galicjanka w Wadowicach
Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach
MOLO Resort w Osieku
Technik hotelarstwa Hotel & SPA Czarny Groń w Rzykach
Hotel Badura w Wadowicach
Radocza Park Active & Spa
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Hotel Stary w Krakowie
MOLO Resort w Osieku
Technik obsługi turystycznej Radocza Park Active & Spa
Restauracja “Dworek Mikołaj” w Wadowicach
Hotel Stary w Krakowie
Technik technologii żywności Restauracja “Dworek Mikołaj” w Wadowicach
Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach
Galicjanka w Wadowicach
Młyn Jacka Hotel & Spa w Jaroszowicach
Hotel Stary w Krakowie
Technik handlowiec Restauracja “Cud Malina” w Wadowicach
Hotel & SPA Czarny Groń w Rzykach
Technik ekonomista Ośrodek Szkolenia Specjalistycznego LABOR-S w Wadowicach
Hotel & SPA Czarny Groń w Rzykach
Technik reklamy/technik organizacji reklamy Hotel & SPA Czarny Groń w Rzykach

 

Lista pracodawców, u których będą odbywały się staże
w okresie: 13.07. – 06.08.2020r.

Nazwa zawodu Przedsiębiorca UWAGI
Technik ekonomista

O.W.W. „Janosik” w Ustroniu Morskim

Pensjonat „Morskie Oko” w Ustroniu Morskim

Osoby, które
do dnia 12.07.2020r.
ukończą 16 lat
Technik handlowiec
Kelner
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
Technik technologii żywności
Technik hotelarstwa
Technik reklamy/technik organizacji
Technik obsługi turystycznej

Lista pracodawców, u których będą odbywały się staże
w okresie: 06.08. – 31.08.2020r.

Nazwa zawodu Przedsiębiorca UWAGI
Technik ekonomista

O.W.W. „Janosik” w Ustroniu Morskim

Pensjonat „Morskie Oko” w Ustroniu Morskim

Osoby, które
do dnia 05.08.2020r.
ukończą 16 lat
Technik handlowiec
Kelner
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
Technik technologii żywności
Technik hotelarstwa
Technik reklamy/technik organizacji
Technik obsługi turystycznej

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

UWAGA!

W dniach od 27.07.2020r. do 28.08.2020r.
sekretariat szkoły czynny od 8.30 do 14.30.


 

Ogłoszenie: Rekrutacja uzupełniająca na staże zawodowe


Ogłoszenie: Rekrutacja na staże zawodowe



Od 16 marca do odwołania szkoła zamknięta!

Obsługa petentów zewnętrznych jest możliwa
po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (33 82 341 86)


Zawieszenie zajęć dydaktyczno - wychowawczych.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie Ministerstwa Edukacji Narodowej.

 

 

 

 

bip

Karta Szkolna

tablica malopolska

covid19

  ■    Plan lekcji (czerwiec 2020)