Wycieczka przedmiotowo-zawodoznawcza kl. 2g oraz 3p

W dniu 28.10.2024 r. uczniowie klasy 2g oraz 3p pod opieką nauczycieli wzięli udział wycieczce przedmiotowo-zawodoznawczej do Hotel&Spa Czarny Groń zorganizowanej w ramach innowacji pedagogicznej pt. „Współpraca zawodowa z pracodawcami i Stowarzyszeniami w branży gastronomicznej i cukierniczej w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów”.

Uczniowie mieli okazję poznać specyfikę branży gastronomicznej, zapoznać się z kuchnią regionalną oraz nowoczesnymi technikami produkcji potraw, poznać codzienne obowiązki pracowników gastronomii – kucharzy, kelnerów.

Wizyta w hotelu Czarny Groń umożliwiła uczniom zrozumienie, jak funkcjonuje kuchnia hotelowa, jakie są wymagania dotyczące obsługi gości, planowania posiłków i utrzymywania standardów.

Uczestnicy wycieczki wzięli również udział w warsztatach produkcji pizzy.