Liceum - klasa socjalna
  • Rozszerzenie: język polski, biologia
  • Postawy społeczne
  • Konkursy i olimpiady przedmiotowe
  • Umiejętności pracy zespołowej
  • Akcje charytatywne
  • Kursy pierwszej pomocy
Fotograf: Natalia Łężniak, Natalia Kurek (Tech. Org. Reklamy)
Model: Laura Sumera oraz Weronika Klaczak (Liceum - klasa socjalna)
Liceum - klasa europejska
  • Rozszerzenie: język obcy, wos, geografia
  • Kształtowanie sprawności językowych
  • Olimpiady przedmiotowe
  • Wymiany językowe
  • Wyjazdy zagraniczne
  • Wycieczki krajoznawcze
Fotograf: Patrycja Gil, Gabriela Garlacz (TOR)
Model: Bartłomiej Madejczyk (Liceum - klasa europejska)
Technik Ekonomista
  • Prowadzenie dokumentacji biurowej, magazynowej i procesu sprzedaży
  • Prowadzenie rozliczeń finansowych z kontrahentami i podmiotami rynku finansowego
  • Sporządzanie biznesplanu
  • Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych i gospodarki finansowej jedn. organizacyjnych
  • Rozliczanie wynagrodzeń i składek pobieranych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych
  • Prowadzenie ewidencji podatkowych i rozliczeń podatkowych
  • obsługa pakietu programów INSERT GT
Fotograf: Szymon Szukalski (Tech. Org. Reklamy)
Model: Agnieszka Kurdziel (Technik ekonomista)
Technik Handlowiec
  • Prowadzenie sprzedaży
  • Obsługa klientów oraz realizacja transakcji kupna i sprzedaży
  • Przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży
  • Organizowanie i prowadzenie działań handlowych
  • Komunikacji z klientem biznesowym
  • Obsługa kasy fiskalnej i programów magazynowo-sprzedażowych
Fotograf: Magdalena Stanek, Nikodem Pakuła (Tech. Org. Reklamy)
Model: Julita Szewczyk (Technik handlowiec)
Technik Rachunkowości
  • Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych i gospodarki finansowej jedn. organizacyjnych
  • Rozliczania wynagrodzeń i składek pobieranych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych
  • Prowadzenia ewidencji podatkowych i rozliczeń podatkowych
  • Organizowanie i prowadzenie rachunkowości jednostek organizacyjnych
  • Sporządzanie jednostkowych sprawozdań finansowych
  • Prowadzenie analizy finansowej
Fotograf: Dominika Grabińska, Agnieszka Kałuża(Tech. Org. Reklamy)
Model: Michał Filipek (Technik handlowiec)
Technik Hotelarstwa
  • Utrzymywanie czystości i porządku w obiekcie
  • Przygotowywanie i podawanie śniadań
  • Organizowanie usług dodatkowych w obiekcie
  • Rezerwacja usług hotelarskich
  • Obsługa gości w recepcji
Fotograf: Patrycja Zdziebko, Małgorzata Targosz (Tech. Org. Reklamy)
Model: Natalia Moskwa (Technik Hotelarstwa)
Technikum Organizacji Reklamy
  • Grafika komputerowa
  • Fotografia
  • Techniki poligraficzne
  • Rysunek i liternictwo
  • Marketing
  • Public relations
  • Psychologia reklamy
Fotograf: Karolina Sajdak, Natalia Rospond (Technikum Organizacji Reklamy)
Model: Dorota Śmiłek (Technikum Organizacji Reklamy)
Technik technologii żywności
  • Produkcja i jakość żywności
  • Produkcja cukiernicza
  • Opracowywanie nowych produktów żywnościowych i technologii
  • Organizacja i nadzór procesu produkcji produktów żywnościowych
  • Analiza żywności w tym ocena organoleptyczna, fizykochemiczna i mikrobiologiczna
Fotograf: Karolina Gacek, Iwona Byrska (Technikum Organizacji Reklamy)
Model: Dominika Pławny (Technik technologii żywności)
Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Produkcja potraw i napojów
  • Obsługa konsumentów w zakładach gastronomicznych
  • Planowanie i realizacja usług gastronomicznych
  • Ocenianie jakości żywności i jej przechowywania
  • Nauka przestrzegania zasad higieny w zakładach gastronomicznych
  • Planowanie racjonalnego żywienia człowieka
Fotograf: Aleksandra Boguń, Judyta Bernaś (Tech. Org. Reklamy)
Model: Mateusz Szpak (T. żywienia i u. gast.)
Zawód cukiernik
  • Słodkie spojrzenie na świat
  • Produkcja pralin
  • Produkcja czekolady
  • Produkcja marcepanu
  • Produkcja wyrobów cukierniczych
  • Warsztaty cukiernicze
  • Dekorowanie wyrobów cukierniczych
  • Przygotowanie i prezentacje wypieków na stoły okolicznościowe
Fotograf: Natalia Burdek, Beata Chojna, Maria Stuglik (T. Org. Rek.)
Model: Mikołaj Moskała (Cukiernik)
Zawód kucharz
  • Produkcja i ekspedycja potraw i napojów
  • Przygotowanie potraw na imprezy okolicznościowe
  • Produkcja cateringowa
  • Produkcja potraw bankietowych
  • Produkcja wyrobów garmażeryjnych
Fotograf: Dawid Korczyk, Kamil Ryba (Technik Organizacji Reklamy)
Model: Karol Sularz (Kucharz)
Zawód Kelner
  • Przygotowanie lokalu
  • Profesjonalna obsługa konsumenta
  • Doradztwo gościom w wyborze potraw i napojów
  • Dobór zastawy stołowej do menu
  • Dobór metody serwowania dań i napojów
  • Znajomość procesów gastronomicznych
  • Opracowywanie karty menu
  • Obsługa bankietów
  • Kursy barmańskie i baristyczne
Fotograf: Wiktoria Zawiła, Martyna Sroka, Sabina Stanek (TOR)
Model: Julia Samolewicz (Technikum - Kelner)
Centrum Kształcenia Zawodowego
i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach