Rok szkolny 2022/2023

W roku szkolnym 2022/2023 odbyło się:

  • 19 kursów wewnętrznych dla 361uczniów/uczennic,
  • 10 kursów zewnętrznych dla 304 uczniów/uczennic,
  • 4 grupy zajęć doradztwa zawodowego dla 61 uczniów/uczennic,
  • 9 grup zajęć przygotowujących do matury z matematyki i języka angielskiego dla 105 uczniów/uczennic.

Uczniowie dokształcali się na następujących kursach wewnętrznych:

  • Kurs sztuki cukierniczej,
  • Kurs kelnerski,
  • Animator czasu wolnego,
  • Kurs profesjonalnej obsługi recepcji,
  • Kurs rysunku,
  • Kurs fotografii studyjnej,
  • Kurs montażu filmowego,
  • Obsługa kasy fiskalnej,
  • Jak zarządzać sobą w czasie – droga do kariery,
  • Warsztaty z komunikacji w biznesie i PR,
  • Efektywne kierowanie zespołem,
  • Obsługa programu finansowego – księgowego Rewizor,
  • Sporządzanie pierogów azjatyckich,
  • Produkcja potraw wybranych kuchni regionalnych,
  • Produkcja potraw regionalnych kuchni francuskiej,
  • Produkcja potraw regionalnych kuchni włoskiej,
  • Kurs produkcji lodów,
  • Produkcja zup azjatyckich,
  • Podstawy produkcji sushi

oraz kursach zewnętrznych zlecanych wykonawcom zewnętrznym:

  • Kurs prawo jazdy kat. B,
  • Kurs Menadżer branży HO-GA-TUR,
  • Kurs ECDL,
  • Kurs Operator drona,
  • Kurs Wychowawca kolonijny,
  • Kurs baristy,
  • Kurs barmański z elementami sommelierstwa,
  • Kurs pizzermena,
  • Kurs kuchni molekularnej,
  • Kurs Kasjer złotówkowo-walutowy.

Mentor
Dorota Lofek