Rok szkolny 2021/2022
W roku szkolnym 2021/2022 odbyło się:
- 14 kursów wewnętrznych dla 191uczniów/uczennic,
- 9 kursów zewnętrznych dla 347 uczniów/uczennic,
- 4 grupy zajęć doradztwa zawodowego dla 60 uczniów/uczennic,
- 9 grup zajęć przygotowujących do matury z matematyki i biologii dla 102 uczniów/uczennic.
Uczniowie dokształcali się na następujących kursach wewnętrznych:
- Kurs sztuki cukierniczej,
- Kurs kelnerski,
- Animator czasu wolnego,
- Kurs profesjonalnej obsługi recepcji,
- Kurs rysunku,
- Kurs fotografii studyjnej,
- Obsługa kasy fiskalnej,
- Obsługa programu finansowego – księgowego Rewizor,
- Sporządzanie pierogów azjatyckich,
- Produkcja potraw wybranych kuchni regionalnych,
- Produkcja potraw regionalnych kuchni francuskiej,
- Kurs produkcji lodów,
- Produkcja zup azjatyckich,
- Podstawy produkcji sushi
oraz kursach zewnętrznych zlecanych wykonawcom zewnętrznym:
- Kurs prawo jazdy kat. B,
- Kurs Menadżer branży HO-GA-TUR,
- Kurs ECDL,
- Kurs Operator drona,
- Kurs Wychowawca kolonijny,
- Kurs baristy,
- Kurs barmański z elementami sommelierstwa,
- Kurs pizzermena,
- Kurs Kasjer złotówkowo-walutowy.
Mentor
Dorota Lofek