Planujemy w roku szkolnym 2020/2021 utworzyć następujące kierunki kształcenia:
Kierunki dla absolwentów gimnazjum oraz absolwentów szkoły podstawowej.
III Liceum Ogólnokształcące
- klasa europejsko - medialna
przedmioty nauczane w zakresie rozszerzonym:
j. angielski, geografia, wiedza o społeczeństwie - klasa socjalna
przedmioty nauczane w zakresie rozszerzonym:
biologia, j. polski
Technikum nr 2 w zawodzie:
- technik reklamy
- technik hotelarstwa
- technik ekonomista
- technik handlowiec
- technik rachunkowości NOWOŚĆ - Obejrzyj film promujący zawód
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- technik technologii żywności
Branżowa Szkoła I Stopnia w zawodach:
- kucharz (zajęcia praktyczne w warsztatach szkolnych)
- cukiernik (zajęcia praktyczne w warsztatach szkolnych)
- kelner (zajęcia praktyczne w warsztatach szkolnych)
Pozostałe kierunki dotychczas utworzone w szkole:
Liceum Ogólnokształcące (3-letnie)
- klasa europejska
o rozszerzeniu: geografia, wiedza o społeczeństwie, j. angielski - klasa matematyczno-informatyczna
o rozszerzeniu: informatyka, matematyka, język angielski - klasa socjalna
o rozszerzeniu: j. polski, biologia
Technika (4-letnie) w zawodzie:
- technik organizacji reklamy
- technik hotelarstwa
- technik ekonomista
- technik handlowiec
- kelner
- technik technologii żywności
- technik żywienia i usług gastronomicznych
Zasadnicze Szkoły Zawodowe w zawodzie:
- kucharz (praktyka w warsztatach szkolnych)
- cukiernik (praktyka w warsztatach szkolnych )
Zasadnicza Szkoła Zawodowa (młodociany pracownik) w zawodzie:
- sprzedawca (praktyka w zakładzie pracy)
- wędliniarz (praktyka w zakładzie pracy)
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych (3-letnie):
- o nachyleniu: j. polski, wiedza o społeczeństwie