Rekrutacja na niżej wymienione kursy potrwa od 10.01.2018r. do 16.01.2018r.
W tym czasie kandydat musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 4 do Regulaminu Rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16). Formularz można pobrać ze strony internetowej www.ckziu1wadowice.pl lub w sekretariacie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach.
W formularzu zgłoszeniowym w części II należy wpisać oceny roczne z czerwca 2017r.
Wypełniony formularz należy złożyć w godz. 8.00 do 15.00 w okienku kasowym szkoły.
Zasady rekrutacji zostały określone w Regulaminie rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16, który jest dostępny na stronie internetowej www.ckziu1wadowice.pl w zakładce Projekty.
Lp. | Nazwa kursu | Nazwa zawodu | Liczba uczniów | Opis/cel kursu |
Terminy realizacji poniższych kursów planuje się w okresie od 01.04.2018r. do 30.06.2018r. |
||||
1. | Kurs prawa jazdy kat. B Kurs prawa jazdy dostępny jest dla osób, które do dnia 30 czerwca 2018 r. będą miały ukończone 18 lat i nie mają możliwości ukończenia go w ramach programu nauczania |
Wszystkie zawody kształcone w CKZiU Nr 1 w Wadowicach: technik ekonomista technik handlowiec kelner technik żywienia i usług gastronomicznych technik technologii żywności technik hotelarstwa kucharz cukiernik sprzedawca oraz zawody w branży turystyczno – gastronomicznej |
57 | 60 godz. (30 godz. zajęć teoretycznych + 30 godz. zajęć praktycznych) |
2. | Obsługa systematycznej rezerwacji turystycznej i informacji turystycznej |
Technik hotelarstwa Technik obsługi turystycznej | 28 |
Systemy rezerwacyjne ofert turystycznych - kilkanaście systemów, sprawne poruszanie się po systemach rezerwacyjnych, itp. Egzamin. Certyfikat. Kurs pozwoli uczniom uzyskać dodatkowe kwalifikacje oczekiwane |
3. | Kuchnie świata | Kelner Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik technologii żywności Cukiernik Kucharz | 34 |
Program kursu obejmuje-kuchnię włoską, japońską, meksykańską. Egzamin teoretyczny i praktyczny. Certyfikat w języku polskim oraz angielskim. Kurs 80 h. Kurs pozwoli uczniom |
4. | Barmański i Sommelierstwo (ukończone 18 lat do dnia 01.04.2018r.) |
Kelner Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik technologii żywności Kucharz Cukiernik | 48 | Wprowadzenia do zawodu barmana. Egzamin teoretyczny i praktyczny. Certyfikat. Kurs 50 h. Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców. |
5. | Obsługi kasy fiskalnej | Technik hotelarstwa Technik obsługi turystycznej | 23 |
Certyfikat w języku polskim języku angielskim (lub języku niemieckim). Kurs 30 h. Kurs pozwoli uczniom uzyskać dodatkowe kwalifikacje oczekiwane |
6. | Kurs sztuki cukierniczej | Kelner Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik technologii żywności Kucharz | 36 |
Wprowadzenie Kurs pozwoli uczniom |
Terminy realizacji poniższych kursów planuje się w okresie od 01.09.2018r. do 15.12.2018r. |
||||
7. | Kurs prawa jazdy kat. B Kurs prawa jazdy dostępny jest dla osób, które do dnia 30 listopada 2018 r. będą miały ukończone 18 lat i nie mają możliwości ukończenia go w ramach programu nauczania |
Wszystkie zawody kształcone w CKZiU Nr 1 w Wadowicach: technik ekonomista technik handlowiec kelner technik żywienia i usług gastronomicznych technik technologii żywności technik hotelarstwa kucharz cukiernik sprzedawca oraz zawody w branży turystyczno – gastronomicznej |
57 | 60 godz. (30 godz. zajęć teoretycznych + 30 godz. zajęć praktycznych) |
8. | Baristy | Kelner Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik technologii żywności Kucharz Cukiernik | 71 |
Część teoretyczna Kurs pozwoli uczniom |
9. | Carvingu | Kelner Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik technologii żywności Kucharz Cukiernik | 52 |
Zasady bhp, zarys historii carvingu, prezentacja sprzętu, podstawowe cięcia Kurs pozwoli uczniom |
10. | Kasjera złotówkowo-walutowy | Technik hotelarstwa Technik obsługi turystycznej | 15 |
Certyfikat w języku polskim języku angielskim (lub języku niemieckim). Kurs 30 h. Kurs pozwoli uczniom uzyskać dodatkowe kwalifikacje oczekiwane |
11. | Kelnerski | Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik technologii żywności Kucharz Cukiernik | 60 |
Zajęcia teoretyczne. Egzamin teoretyczny Kurs pozwoli uczniom |
Mentor zawodowy
Ewelina Wiercimak