uczniowie szkoły

ckz g

Rekrutacja skierowana jest również dla osób niepełnosprawnych.

Rekrutacja na niżej wymienione kursy potrwa od 01.12.2017r. do 07.12.2017r.

 W tym czasie kandydat musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 4 do Regulaminu Rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16)

Formularz można pobrać ze strony internetowej www.ckziu1wadowice.pl lub w sekretariacie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach.

Wypełniony formularz należy złożyć w godz. 9.00 do 15.00 w pokoju nr 2.

Zasady rekrutacji zostały określone w Regulaminie rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16, który jest dostępny na stronie internetowej www.ckziu1wadowice.pl w zakładce Projekty.

Lp.

Nazwa kursu

Opis/cel kursu

1.

Kelnerski

Zajęcia teoretyczne. Egzamin teoretyczny
i praktyczny. Certyfikat w dwóch językach – polskim i angielskim. Kurs 30h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

2.

Kasjera złotówkowo-walutowy

Certyfikat w języku polskim języku angielskim (lub języku niemieckim). Kurs 20 h.

Kurs pozwoli uczniom uzyskać dodatkowe kwalifikacje oczekiwane przez potencjalnych pracodawców
i umiejętności w obszarze zawodów turystycznych.

3.

Carvingu

Zasady bhp, zarys historii carvingu, prezentacja sprzętu, podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia. Egzamin teoretyczny i praktyczny. Certyfikaty
w języku polskim i angielskim. Kurs 30 h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

4.

Baristy

Część teoretyczna i praktyczna. Egzamin teoretyczny i praktyczny.
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodnie
ze wzorem MEN. Kurs 30 h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

5.

Kuchnie świata

Program kursu obejmuje-kuchnię włoską, japońską, meksykańską. Egzamin teoretyczny i praktyczny. Certyfikat w języku polskim oraz angielskim. Kurs 80 h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

6.

Kurs sztuki cukierniczej

Wprowadzenie do cukiernictwa, ciasta
i babeczki bankietowe, torty okolicznościowe bajkowe, czekolada ozdoby, karmel - ozdoby, podstawy HACCP w gastronomii. Zaświadczenie oraz certyfikaty w języku polskim
oraz angielskim. Kurs 80h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

Mentor zawodowy

Ewelina Wiercimak


ckz d

 

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

Ogłoszenie: Rekrutacja na staże zawodowe


UWAGA !!!

Od dnia 21.04.2020r. do odwołania
wejście do budynku szkoły od strony kompleksu sportowego
(wejście ewakuacyjne) przez parking od ul. Wojska Polskiego.


Informacja o wynikach przeprowadzonego naboru

na wolne stanowisko GŁÓWNY KSIĘGOWY w CKZiU Nr 1 w Wadowicach
z dnia 02.04.2020r.
 

Szczegóły pod adresem

https://bip.malopolska.pl/ckziu1wadowice,a,1748317,informacja-o-wynikach-przeprowadzonego-naboru-na-wolne-stanowisko-glowny-ksiegowy-w-ckziu-nr-1-w-wad.html

 Zarządzenie Dyrektora Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 do uczniów, rodziców i nauczycieli w sprawie organizacji nauki zdalnej w okresie od 25 marca do 10 kwietnia 2020r.


Wsparcie psychologiczno – pedagogiczne


Od 16 marca do odwołania szkoła zamknięta!

Obsługa petentów zewnętrznych jest możliwa
po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (33 82 341 86)


Zawieszenie zajęć dydaktyczno - wychowawczych.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie Ministerstwa Edukacji Narodowej.

 

 

 

 

bip

Karta Szkolna

tablica malopolska

covid19

  ■    Plan lekcji (czerwiec 2020)