uczniowie szkoły

Rekrutacja skierowana jest również dla osób niepełnosprawnych.

Rekrutacja na niżej wymienione kursy potrwa od 01.12.2017r. do 07.12.2017r.

 W tym czasie kandydat musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 4 do Regulaminu Rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16)

Formularz można pobrać ze strony internetowej www.ckziu1wadowice.pl lub w sekretariacie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach.

Wypełniony formularz należy złożyć w godz. 9.00 do 15.00 w pokoju nr 2.

Zasady rekrutacji zostały określone w Regulaminie rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16, który jest dostępny na stronie internetowej www.ckziu1wadowice.pl w zakładce Projekty.

Lp.

Nazwa kursu

Opis/cel kursu

1.

Kelnerski

Zajęcia teoretyczne. Egzamin teoretyczny
i praktyczny. Certyfikat w dwóch językach – polskim i angielskim. Kurs 30h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

2.

Kasjera złotówkowo-walutowy

Certyfikat w języku polskim języku angielskim (lub języku niemieckim). Kurs 20 h.

Kurs pozwoli uczniom uzyskać dodatkowe kwalifikacje oczekiwane przez potencjalnych pracodawców
i umiejętności w obszarze zawodów turystycznych.

3.

Carvingu

Zasady bhp, zarys historii carvingu, prezentacja sprzętu, podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia. Egzamin teoretyczny i praktyczny. Certyfikaty
w języku polskim i angielskim. Kurs 30 h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

4.

Baristy

Część teoretyczna i praktyczna. Egzamin teoretyczny i praktyczny.
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodnie
ze wzorem MEN. Kurs 30 h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

5.

Kuchnie świata

Program kursu obejmuje-kuchnię włoską, japońską, meksykańską. Egzamin teoretyczny i praktyczny. Certyfikat w języku polskim oraz angielskim. Kurs 80 h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

6.

Kurs sztuki cukierniczej

Wprowadzenie do cukiernictwa, ciasta
i babeczki bankietowe, torty okolicznościowe bajkowe, czekolada ozdoby, karmel - ozdoby, podstawy HACCP w gastronomii. Zaświadczenie oraz certyfikaty w języku polskim
oraz angielskim. Kurs 80h.

Kurs pozwoli uczniom na uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych
oraz umiejętności oczekiwanych przez pracodawców.

Mentor zawodowy

Ewelina Wiercimak

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

bip

tablica malopolska

covid19

akcja

  ■    Plan lekcji (styczeń 2021)