uczniowie szkoły

ckz g

Projekt pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16 realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014 – 2020 pn. Wiedza i kompetencje Działanie 10.2. Rozwój Kształcenia Zawodowego Poddziałanie 10.2.2. Kształcenie Zawodowe Uczniów – SPR, którego beneficjentem jest Powiat Wadowicki, a realizatorem Zespół Szkół nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Wadowicach (od. 01.09.2017r. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach).

Celem projektu jest: poprawa szans na rynku pracy szkół zawodowych powiatu wadowickiego w branży turystyczno-gastronomicznej, doposażenie, organizacja staży oraz szkoleń zawodowych, a także dokształcenie nauczycieli w okresie 02.2017r. - 09.2019r. Projekt odpowiada na potrzeby przeprowadzonej w II kwartale 2016r. diagnozy i jest skierowany do uczniów kierunków branży turystyczno-gastronomicznej Turystyczno – Gastronomicznego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego i 27 nauczycieli przedmiotów zawodowych. W wyniku realizacji projektu powstanie nowa jednostka wyposażona w nowoczesny sprzęt, który będzie wykorzystywany głównie do prowadzenia zajęć praktycznych (obowiązkowych i nadobowiązkowych) w czasie trwania projektu i po jego zakończeniu.

Uczniowie poprzez udział w kursach, szkoleniach i stażach nabędą dodatkowe uprawnienia i kompetencje zawodowe, co umożliwi im lepszy start na rynku pracy. Ponadto dzięki nawiązaniu współpracy otoczeniem społeczno - gospodarczym (przedsiębiorcy - pracodawcy) zostaną zmodyfikowane programy nauczania zawodowego, co podniesie jakość kształcenia zawodów w CKZiU.

W ramach projektu zaplanowano działania, które są adekwatne do potrzeb uczniów, nauczycieli, szkoły i jej otoczenia.

Dla nauczycieli przewidziano:

  • studia podyplomowe,
  • kursy.

Dla uczniów zaplanowano:

  • kurs prawa jazdy kat. B,
  • kurs kelnerski,
  • kurs barmański i sommelierstwo,
  • kurs carvingu,
  • kurs baristy,
  • kurs kasjera złotówkowo-walutowy,
  • kurs obsługi kasy fiskalnej,
  • kurs obsługi systematycznej rezerwacji turystycznej i informacji turystycznej,
  • kurs „Kuchnie świata”,
  • kurs sztuki cukierniczej,
  • staże zawodowe,
  • dodatkowo zaplanowano spotkania z doradcą zawodowym i opracowanie Indywidualnych Planów rozwoju Kariery Zawodowej

Mentor zawodowy

mgr Ewelina Wiercimak
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 33 872 09 86 


Regulaminu rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16 (PDF)

Załączniki:

Załącznik nr 4a (DOC) (PDF)

Załącznik nr 4b (DOC) (PDF)

Załącznik nr 4c (DOC) (PDF)


STAŻE 2019

Regulamin zwrotu kosztów dojazdu uczniów na staż (PDF)

Wniosek o zwrot faktycznie poniesionych kosztów dojazdu (DOC) (PDF)

Oświadczenie przewoźnika o cenie biletu (DOC) (PDF)

Zał. 2 Dziennik stażu (DOC) (PDF)

Zał. 3 Certyfikat stażu (DOC) (PDF)

Zał. 5 Wniosek o przyznanie stypendium stażowego w ramach projektu (DOC) (PDF)

Zał. 6 Oświadczenie o otrzymaniu odzieży ochronnej (DOC) (PDF)


Ogłoszenia:


Archiwum:

STAŻE 2017

 

 


ckz d

 

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

bip

Karta Szkolna

tablica malopolska

  ■    Plan lekcji (wrzesień 2019)

Przydatne linki