uczniowie szkoły

Drodzy Uczniowie!

Sytuacja, w której wszyscy się znaleźliśmy mianowicie fakt, że nie możemy na co dzień spotykać się ze sobą wspólnie w klasie, jest dla nas nowa i nietypowa. Każde takie zdarzenie będące czymś nowym, nieznanym bywa dla nas trudne, potrzebujemy nauczyć się funkcjonować tak, aby odnaleźć się w najlepszy dla nas możliwy sposób w nowej rzeczywistości.

Pomimo tych przeciwności – ale i też szczególnie z tego powodu, że ten okres przedłuża się dobrze byłoby pamiętać o kilku ważnych kwestiach, które mogą pomóc Wam radzić sobie lepiej w tej trudnej sytuacji. Niestety nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy wrócimy do tradycyjnego trybu nauczania,

Szanowni Rodzice,

Wielkimi krokami zbliżamy się do zakończenia edukacji Waszych dzieci w naszej szkole. Dziękujemy Wam za każde dobre słowo, wsparcie i zrozumienie.

Wiemy, że czasy w jakich przyszło nam obecnie funkcjonować są bardzo trudne i stresowe również dla dzieci i młodzieży. To jak będziemy sobie radzić zależy od wielu czynników takich jak umiejętności, predyspozycje, środowisko lokalne, uwarunkowania genetyczne i stopień opanowania technik radzenia sobie ze stresem.

pozegnanie

Drodzy Uczniowie,

w dobie pandemii wszystko wydaje się bardziej skomplikowane niż wcześniej, bardziej nieprzewidywalne i niestety coraz częściej, bardziej przygnębiające. Jedną z najważniejszych trosk w tym trudnym czasie powinna być szczególna dbałość o kondycję psychiczną. Wsparcie, życzliwość, otwartość na drugiego człowieka stały się pożądane bardziej niż kiedykolwiek.

W okresie przedświątecznym został ogłoszony konkurs online "Aranżacja stołu okolicznościowego". Chętni uczniowie mieli za zadanie nadesłać prace konkursowe w postaci zdjęć i/lub krótkich filmików do dnia 10 stycznia 2021r. Celem konkursu było zainteresowanie młodzieży doskonaleniem swoich praktycznych umiejętności zawodowych.

Współzawodniczyli ze sobą uczniowie indywidualni i jeden zespół 2-osobowy z klas hotelarskich i gastronomicznych. Wszyscy uczestnicy konkursu przesłali swoje prace w formie zdjęć i opisów menu bankietowego. Wykazali się wiedzą i dużą kreatywnością. Stoły podlegały ocenie merytorycznej i wizualnej.

ogloszenie

z2

z1

dla uczniów/uczennic szkół zawodowych lub ogólnokształcących ponadpodstawowych z terenu województwa małopolskiego, a w szczególności CKZiU Nr 1 w Wadowicach

Rekrutacja na niżej wymienione kursy trwa od 13.01.2021r. do 19.01.2021r.

W tym czasie kandydat/kandydatka musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 6 do Regulaminu Rekrutacji w projekcie pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego II” RPMP.10.02.02-12-0029/19).

pomoc pp w okresie ferii

Rekrutacja na wyżej wymienione zajęcia trwa od 05.01.2021r. do 11.01.2021r.

W tym czasie kandydat musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 8 do Regulaminu Rekrutacji w projekcie pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego II” RPMP.10.02.02-12-0029/19).

  • Kurs obsługi programu finansowo – księgowego Rewizor (50 godzin dla grupy 10 osób)
  • Kurs „Jak zarządzać sobą w czasie – droga do kariery” (15 godzin dla grupy 10 osób)
  • Kurs produkcji potraw regionalnych kuchni włoskiej (20 godzin dla grupy 10 osób)

dla uczniów/uczennic szkół zawodowych lub ogólnokształcących ponadpodstawowych z terenu województwa małopolskiego, a w szczególności CKZiU Nr 1 w Wadowicach.

dla uczniów/uczennic klas I i II szkół zawodowych

Rekrutacja na wyżej wymienione zajęcia trwa od 05.01.2021r. do 11.01.2021r. W tym czasie kandydat/kandydatka musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 9 do Regulaminu Rekrutacji w projekcie pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego II” RPMP.10.02.02-12-0029/19) Formularz można pobrać ze strony internetowej www.ckziu1wadowice.pl lub w pokoju nr 6 Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach.

Wyniki konkursu „Tradycyjna potrawa bożonarodzeniowa w nowoczesnym wydaniu”:

1. Miejsce Wiktoria Dębowska z klasy 3g, która przygotowała

  • "Tatar ze śledzia z musem z rukoli i nutką wasabi"
  • "Kruche Ciasteczka świąteczne gwiazdki z makiem, bakaliami, skórka pomarańczy"

2. Miejsce Milena Rachwał z klasy 3g, która przygotowała

  • "Torcik pierogowy z grzybami i sosem owocowym"

3. Miejsce Monika Latocha z klasy 3ekp, która przygotowała

  • "pierożki z farszem z bobu"

Zachęcam do obejrzenia filmowych relacji naszych laureatów

1 miejsce

2 miejsce

Gratulujemy pomysłów i dziękujemy za udział
Anna Knapik
Dominik Gąska

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

Ogłoszenia - Projekt T-G CKZiU II

bip

tablica malopolska

covid19

  ■    Plan lekcji (2 listopad 2021)