uczniowie szkoły

9.00 Msza Św. w Bazylice ONMP

10.30 Akademia Szkolna

godz. 8.00 - spotkanie z wychowawcą w sali i rozdanie świadectw wg podanego harmonogramu:

Zakończyła się charytatywna akcja „Klapki dla Gambii”. Udało się nam zebrać 141 par crocsów i japonek dla najmłodszych mieszkańców Gambii. Serdecznie dziękujemy Gronu Pedagogicznemu oraz Wam, drodzy uczniowie, za okazane serce. Szczególne podziękowania kierujemy do uczniów klasy 1mn, dzięki którym akcja została sprawnie przeprowadzona.

Dziękujemy!

 

W dniu 18.06.2018r. (poniedziałek) o godz. 15.00 odbędziesię zebranie Rady Pedagogicznej. Zajęcia zostają skrócone do 30 minut i będą się odbywać wg poniższego harmonogramu:

Dnia 12 czerwca br. w CKZiU Nr 1 w Wadowicach został zorganizowany wewnątrzszkolny konkurs cukierniczy pt: "Fantazje na biszkopcie". W konkursie wzięły udział 4 drużyny dwuosobowe. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować ciastka bankietowe na bazie ciasta biszkoptowego. Czas na zrealizowanie zadania wynosił 150 minut.

Poziom był bardzo wysoki. Wszyscy uczestnicy wykazali bardzo duże zaangażowanie oraz umiejętności cukiernicze. Bezkonkurencyjne okazały się uczennice klasy 2gs Zuzanna Szemik oraz Monika Noszka, które zwyciężyły. Uczennice będą reprezentowały naszą szkołę w konkursie "Mam zawód, mam fantazję", który odbędzie się w październiku 2018r.w naszej szkole. Pozostali laureaci konkursu to:

Dnia 4 czerwca 2018 roku w hotelu Kocierz Hotel&SPA w Targanicach odbył się I Międzyszkolny Konkurs Wiedzy Gastronomiczno–Hotelarskiej zorganizowany przez nauczycieli Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach. Celem konkursu było rozwijanie wśród młodzieży zainteresowań hotelarstwem i gastronomią oraz podnoszenie poziomu praktycznych i teoretycznych umiejętności zawodowych ujętych w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa.

Do konkursu przystąpili uczniowie z CKZiU Nr 1 w Wadowicach oraz uczniowie z Zespołu Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej.

W dniach 28.05-08.06.2018 r. grupa uczniów kształcących się w zawodzie technik technologii żywności oraz technik hotelarstwa z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach realizuje w Hiszpanii projekt pt: „European practice makes perfect”, który jest realizowany w ramach środków EFS, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego".

Podczas stażu w laboratorium praktykanci w zawodzie technik technologii żywności poznają różne metody analizy żywności oraz ich praktyczne zastosowanie w przemyśle spożywczym. Natomiast „hotelarze” doskonalą swoje umiejętności między innymi w zakresie obsługi recepcji w wysokiej klasy obiektach takich jak NH Malaga, czy MS Maestranza.

11 uczniów w zawodzie technik ekonomista i 4 uczniów w zawodzie technik handlowiec 28. maja rozpoczęło praktykę zawodową w Londynie w ramach projektu pt. European practice makes perfect” realizowanego w ramach środków EFS ,Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) w ramach projektu „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego.” Uczniowie spędzą dwa tygodnie w stolicy Wielkiej Brytanii doskonaląc swoje umiejętności zawodowe i językowe oraz poznając kulturę i historię tego kraju.

W dniu 06.06.2018r. (środa) o godz. 15.00 odbędziesię zebranie Rady Pedagogicznej. Zajęcia zostają skrócone do 30 minut i będą się odbywać wg poniższego harmonogramu:

Staż w Londynie 2018 - CKZiU Nr 1 w Wadowicach - Technik Ekonomista i Technik Handlowiec

Zapraszamy na relacje ze stażu na blogu https://londyn-2018-ckziu-nr1.blogspot.co.uk/

Zapraszamy do udziału w konkursie plastycznym!!!

Hasłem przewodnim tegorocznej edycji jest ,,ROZWIJAJ SIĘ KONCERTOWO”. Technika prac dowolna (fotografia, rysunek, itp.).

Podpisane prace należy oddać do 6.06.2018r. (środa) do pokoju pedagoga.

Więcej informacji u organizatorów:

Pani Magdalena Matlak- Zientak
Pani Monika Wiercimak
Pani Anna Malczyk

Ogłoszenie naboru na 2 tury (I tura od 02.07.2018r. do 26.07.2018r., II tura od 01.08.2018r. do 28.08.2018r.) staży zawodowych dla zawodów branży turystyczno - gastronomicznej w roku 2018

Rekrutacja na staż zawodowy potrwa od 18.05.2018r. do 24.05.2018r.

W tym czasie kandydat musi złożyć wypełniony formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 4 do Regulaminu Rekrutacji do projektu pt. „Turystyczno – Gastronomiczne Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego” RPMP.10.02.02-12-0245/16). Formularz jest dostępny na stronie internetowej www.ckziu1wadowice.pl lub w sekretariacie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach.

mapaW dniach od 15.05 do 30.06.2018 r. organizujemy akcję "Klapki dla Gambii" pod patronatem ATH (Bielsko Biała). Jej cel to pomoc dzieciom z Afryki. Gambia jest jednym z biedniejszych krajów świata. Dlatego chcemy pomóc jej najmłodszym mieszkańcom. Prosimy Was o włączenie się do akcji. Zbieramy nowe, plastikowe klapki. Im więcej par, tym większa pomoc dzieciom, narażonym na skaleczenia - źródło infekcji, zakażeń i chorób. Pamiętajcie, dobro zawsze wraca.

Nadszedł długo wyczekiwany moment! We wtorek 24.04.2018r. o godzinie 0.05 klasy 3h i 3ci wraz z opiekunami Zofią Korzeniowską-Wójcik, Jolantą Zielińską oraz Anną Bieniek i Sebastianem Widlarzem, wyruszyły w 6-dniową podróż obejmującą 3 państwa: Włochy, Monako i Francję. A oto krótka relacja z tego wyjazdu.

25.04.2018r. - Werona

Po trwającej 15 godzin podróży autokarem dotarliśmy do pierwszego punktu naszej wycieczki – do Werony, miasta „wiecznych kochanków” z szekspirowskiego dramatu. Nareszcie czekały nas ekscytujące wrażenia. Stojąc pod balkonem Julii, wszystkie dziewczyny wypatrywały swoich Romeów. Napojeni włoską wodą ze źródełek, aczkolwiek ciągle spragnieni nowych przeżyć, udaliśmy się do hotelu, by przygotować się na kolejne dni podróży.

W tegorocznym Dniu Otwartym Szkoły uczniowie klas gastronomicznych pod opieką nauczycieli komisji gastronomicznej przygotowali dla gimnazjalistów różne pokazy tematyczne. Uczniowie klasy 1di, 2di, 3ds, 2g, 2kp, 3k oraz 3ep, jak i absolwenci naszej szkoły starali się zainteresować odwiedzających kierunkami zawodowymi – KELNEREM, CUKIERNIKIEM, KUCHARZEM, TECHNIKIEM ŻYWIENIA, TECHNIKIEM TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI. Uczniowie na każdych stoiskach, promując poszczególne kierunki kształcenia,przekazywali ciekawe informacje, wykonywali prezentacje, zorganizowali aranżację stołu okolicznościowego, pokaz kulinarny, cukierniczy, barmański, baristyczny. Absolwenci, wspierając uczniów także przekazywali swoje doświadczenia zawodowe, nabyte po skończeniu szkoły.

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

bip

tablica malopolska

  ■    Plan lekcji (maj 2018)

Przydatne linki